Haji Ahmad Shalal (asistent stomatologa)
23. srpna 2020 Náš tým

Haji Ahmad Shalal (asistent stomatologa)

Jmenuji se Haji Ahmad Shalal. Pocházím z okresu Sinjar, bydlím v podoblasti Sinune. Mám tři bratry a dvě sestry, žijeme společně v obci  Sinune.Jsem již déle jak 3 měsíce součástí k lékařskému týmu (Stomatologického oddělení) na klinice v městě Sinjaru. Nabídku stát se členem jsem rád přijal. Mohu tak získávat nové zkušenosti a rozvíjet svoji odbornost asistenta stomatologie a současně napomáhat místní a vysídleným obyvatelům, kteří stále žijí v těžkých a složitých podmínkách, v oblasti zdravotnictví.

Jsem přesvědčen, že jako lékařský tým kliniky Sinjar jsme dosáhli v oblasti stomatologie mnoha úspěchů. Pomohli jsme velkému počtu pacientů, kteří po roce 2014, kdy obsadili město Sinjar a okolí milice tzv Islámský stát, byli nuceni uprchnout sami nebo s rodinami, zůstali bez možnosti lékařského ošetření.

Přes výrazně změny současné situace, je stále patrné, že mnoho obyvatel žije ve strachu, z často z obavy možného návratu nebo útoků milic Islámského státu, či nepříznivé ekonomické situace.