Sabrin Khdir Khdir (zdravotní sestra)
8. června 2019 Bývalí spolupracovníci

Sabrin Khdir Khdir (zdravotní sestra)

Jmenuji se Sabrin. Narodila jsem se v roce 1995 a vystudovala jsem obor Analýza nemocí. Mám 6 bratrů a 6 sester, jeden z mých bratrů studuje právo na univerzitě v Duhoku. Než jsem začala pracovat v této klinice, působila jsem v několika nevládních organizacích, ale vždy jako dobrovolník.

Rozhodla jsem se pro práci v laboratoři, kde můžu rozvíjet své znalosti a dovednosti v oboru a zároveň pomáhat mé komunitě. Obvyklá pracovní doba je od 8:00 do 14:00 hodin. Už jsme tu měli případy infekcí močových cest, vysokého krevního tlaku, diabetu a tak dále. Chtěla bych zde získat více zkušeností a pracuji na tom, abych se konečně naučila anglicky.

Když ISIS napadl Sinjar a všichni se pokoušeli zachránit svou rodinu, opustili jsme domov a jeli do Kurdistánu. Vojáci ISIS napadli naše auto blízko jedné z vesnic Rabie. Stále se mi v mysli vrací chvíle, kdy byla zraněna moje sestra, měla přerušenou tepnu a všude byla krev... Já a moje babička jsme se také zranily, ale ne tak vážně. I když bylo naše auto poškozeno, nezastavili jsme. Podél cesty jsme viděli hodně lidí, kteří plakali, křičeli a hledali své rodiny. Nakonec jsme dorazili do Kurdistánu, na bezpečné místo v komplexu Khanki. Zůstali jsme tam asi tři roky a pak jsme se přestěhovali do Sherfadeenu, kde jsme si postavili nový dům.

Myslím ale, že se tady nic nezměnilo, v naší oblasti je spousta konfliktů. Z naší komunity jsem bohužel zklamaná, protože lidé tu umírají a nikdo nedokáže pomoci. Když to vidím a slyším kolem sebe, je mi to líto.